Penetron-vedeneristysjärjestelmä

Tiivistä betonirakenteet tehokkaasti

Penetron on vedeneristysjärjestelmä betonin kapillaarihuokosten tiivistämiseen. Menetelmän avulla säästyt rakenteiden purkamiselta ja kalliilta korjauksilta. Penetron-tuoteperheen vaikutus rakenteissa on pysyvä ja käsittely soveltuu niin pieniin kuin suuriinkin kohteisiin.

Penetronia voidaan käyttää vaativissakin olosuhteissa, kuten kemikaalien varastoinnissa, sillä Penetron sietää kemikaaleja pH-alueella 3-11 jatkuvasti Yleisimpiä käyttökohteita ovat esimerkiksi kellarin seinät, sokkelit, hissikuilut ja kapillaarikatkot. Penetron on tehokas, mutta turvallinen ja täysin myrkytön tuote.

Miten Penetron toimii?

Penetronin sisältämät aktiiviset kemikaalit käynnistävät betonissa olevan veden yhteisvaikutuksesta katalyyttisen, osmoottisen prosessin, jossa neste tunkeutuu betonin kapillaarikäytäviin, halkeamiin ja huokosiin. Penetron muodostaa betonin sisälle tiivistäviä kiteitä. Penetron ei muodosta kalvoa betonin pintaan vaan tiivistää betonin kapillaarikäytävät ja huokoset koko niiden paksuudelta ja pakottaa jäljellä olevan kosteuden ulos. Käsitelty pinta ei myöhemmin halkeile, kutistu tai murru. Kiteiden muodostus käynnistyy uudestaan, mikäli uusia halkeamia ilmenee. Tällä tavoin kiteet tukkivat mahdolliset vuotokohdat koko betonin eliniän.

Penetronin toimintaperiaate kastuneessa betonirakenteessa:

Penetronin toimintaperiaate haljenneessa betonirakenteessa:

Lisätietoja

Juha Mäkitalo

Puhelin

0400 326 212

  • PKM
  • Rakentamisen henkilösertifikaatti: Rakenteiden kosteuden mittaaja