Sisäilmatutkimukset

Milloin on syytä epäillä sisäilman laatua?

Puhdas ja raikas sisäilma on terveellisen asumisen perusta. Huono sisäilman laatu voi aiheuttaa mm. päänsärkyä ja allergioita. Teettämällä sisäilmatutkimuksen asiantuntijallamme varmistat, että kiinteistössäsi on hyvä hengittää.

Huom! Pientalojen asukkaille suositellaan sisäilmakatselmusta ennen varsinaista sisäilmatutkimusta!

Sisäilman laatu kannattaa tutkia, jos kiinteistössäsi on epämiellyttävä esim. maakellarin haju, kun ilmanvaihto on riittämätöntä tai sinulla on toistuvia hengitystietulehduksia. Lisäksi jos löydät kosteusvauriojälkiä, kuten maalin hilseily, tapetin kupruilu, parketin tummuminen tai muovimaton irtoaminen, on myös syytä epäillä sisäilman laatua.

Mitä tutkimuksessa tapahtuu?

Sisäilmatutkimuksella selvitetään, onko rakennuksen sisäilmassa terveydelle haitallisia määriä mikrobipitoisuuksia. Tutkimuksen aluksi asiantuntija käy asiakkaan kanssa läpi syyt, joiden vuoksi tutkittavassa kiinteistössä epäillään sisäilmaongelmaa. Itse tutkimus pitää sisällään aistinvaraisen tarkastelun kohteessa, sekä tarpeen mukaan erilaisia teknisiä mittauksia. Mittausmenetelmiä ovat mm. kosteusmittaukset, ilmanvaihdon toimivuuden tarkastelu, rakenteiden ilmavuotojen paikantaminen, materiaalinäytteiden ja sisäilmanäytteiden ottaminen. Näytteiden analysointi tapahtuu ammattitaitoisesti ja luotettavasti ulkopuolisessa laboratoriossa.

Vaurioiden ja ongelmien tutkiminen ja korjaaminen on aina järkevintä ja edullisinta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kun syyt selvitetään ja vauriot korjataan, altistuminen haittatekijöille loppuu ja oireet poistuvat.

Tehokuivaus on erikoistunut sisäilmaongelmien laaja-alaiseen tutkimiseen ja korjaamiseen. Jos epäilet kiinteistösi sisäilman laatua, ota yhteyttä, niin selvitetään asia ammattitaidolla!

Asiantuntija palveluksessasi

Yhteydenotot

Puhelin

Toimisto: 02 639 2212

Sähköposti

toimisto@tehokuivaus.fi